Jag köpte allt från rispapper, frysta limeblad, såser, nudlar och färska kryddor mm.
Ingredienser:
10 runda rispapper
10 stora räkor (jag använde stora räkor med skal, 70/90, men tog fler än tio)
2 dl vatten
grönsallad, inte isberg eller kinakål
2 msk risvinäger
1 tsk salt
100 g glasnudlar (jag använde fina/tunna risnudlar istället)
200 g fläskkotlett
4-5 salladslökar
mynta
koriander
10 runda rispapper
10 stora räkor (jag använde stora räkor med skal, 70/90, men tog fler än tio)
2 dl vatten
grönsallad, inte isberg eller kinakål
2 msk risvinäger
1 tsk salt
100 g glasnudlar (jag använde fina/tunna risnudlar istället)
200 g fläskkotlett
4-5 salladslökar
mynta
koriander
Det var lite av en procedur med att blötlägga rispappret men kul att prova något nytt! Ett bra tips som fanns i boken var att ha några stycken tyg som är dubbelt så stora som rispappret och sedan sy en söm i mitten. På så sätt kan man lägga ett papper mellan varje tyg och på båda sidorna om sömmen. Jag blötte handdukarna och sedan drog jag med en blöt hand över pappret och efter ca 10 minuter var de alla klara, jag fyllde dem med ingredienserna på handduken och vek ihop dem innan jag flyttade på dem - annars skrynklar de ihop sig.
Till vårrullarna gjorde jag en dippsås, Nuoc cham:
2 msk finhackad vitlök
1 röd chili
½ dl finhackad morot, kan uteslutas
3 ms risvinäger
3 msk fisksås
2-3 msk socker
1 dl uppkokt vatten
2 msk finhackad vitlök
1 röd chili
½ dl finhackad morot, kan uteslutas
3 ms risvinäger
3 msk fisksås
2-3 msk socker
1 dl uppkokt vatten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar