söndag 8 februari 2009

Kola o mjölkchoklad

Inför schlager premiären laddades det upp med två favoriter; Kolasnittar och kladdkaka med mjölkchoklad. Kolasnittarna är superduperenkla, man blandar samtliga ingredienser i matberedare och rullar ut degen till tre längder. Dessa plattas ut något, sen in i ugnen ca 10-12 minuter på 175 grader. Skär dem i snittar direkt när de tagits ut från ugnen, låt svalna!

Ingredienser
100 g smör
1 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära

Kladdkaka med mjölkchoklad
Ingredienser
100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 ägg
1,5 dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Fyllning
100 g mjölkchoklad
Garnering
50 g mörk choklad

Smält smöret och ha i chokladen så även den smälter. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjöl blandat med bakpulver, salt och choklad-smöret. Häll smeten i en form. Strö över den hackade mjölkchokladen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, låt svalna. Garnera med den mörka chokladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar