
Dagens middag blev en mustig spaghetti bolognese. Den är mycket enkel, gör så här: Häll olivolja i en panna, när den hettats upp något häll i en halv röd chili, hackad med kärnorna, två skivade vitlöksklyftor och låt det steka i ett par minuter utan att bränna vid blandningen, under tiden doppa en kvist med färsk basilika i oljan för att smaksätta. Hacka sedan två schalottenlökar och en gul eller röd paprika, riv en morot och tillsätt sedan detta- stek ytterligare 5 minuter på sänkt värme. Häll på ett halvt glas rödvin och låt det absorberas på något högre värme. Därefter tillsätter man 500 g nötfärs och steker igenom allt kött innan man häller i en burk tomater och en skvätt chilisauce (Heinz), massor med färsk basilika och en halv köttbuljongtärning. Låt det sedan puttra i ca 20-30 min, rör om med jämna mellanrum. Riv sedan färsk parmesan på, klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar