
Köpte lammytterfilé (4 stora bitar) som jag marinerade med färsk mynta, spiskummin, paprika och olivolja. Det fick stå i en timme. Under tiden stekte jag zucchiniskivor i olja och la åt sidan. Gjorde couscous och hällde i en skål, la i zucchinin, hackade färska tomater, färskhackad koriander och lite kryddor.
När lammet stått i en timme stekte jag på det på hög värme så att det fick fin färg på utsidan men ville ha det rosa/blodigt i mitten. När jag stekt på dem tog jag bort bitarna och lät dem ligga i ca 10 min, på så sätt håller man kvar köttsaften i köttet. Under tiden stekte jag på haloumi och när den var klar, la jag den på ett fat med olivolja, citron, färskhackad röd chili och lite salt på, smakar fantastiskt gott med denna blandning på, såg något liknande på "Nigella Express".
Sedan skar jag lammet i skivor och la på couscousen, sereverade med haloumi, myntayoghurt och avokado med röd paprika - supergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar