Egen musli är sååå mycket godare. Denna, som rostas i ugnen blir lite knäckig som START och går att variera i oändlighet.
Ingredienser
7dl rågflingor
6dl havregryn (går utmärkt att byta antingen rågflingorna eller havregrynen till dinkelflingor)
1-2dl råsocker
1dl krossade vetegroddar
1dl krossade linfrön
1dl linfrön (hela)
1dl solrosfrön
1dl hackade hasselnötter (grovhackat är godast, eller hela utan skal)
1dl grovt hackade valnötter
1-2dl kokosflingor
1dl pumpafrön
1tsk salt
1,5dl vatten
1,5dl rapsolja
Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan vatten och olja och häll det över de torra ingredienserna. Det blir lite kletigt. Sätt ugnen på 175 grader och låt blandningen dra medan ugnen blir varm. Stjälp upp blandningen i en långpanna och ställ in mitt i ugnen. Vänd någon gång under den halvtimmen ugnen är på. En sista vändning när ugnen stängs av och låt långpannan stå kvar i ugnen tills den svalnat. Jag brukar låta den stå kvar över natten.
Om man vill kan man sedan blanda i russin, torkad frukt eller torkade bär i den färdiga muslin - förvara i lufttät burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar