Grymt god o somrig!
Ingredienser
Botten:
200g ekologiska digestivekex
50g vit choklad
75g smör
Fyllning:
250g färska jordgubbar
300g philadelphiaost
2dl Creme fraiche
2msk maizena
1dl strösocker
1st lime, rivet skal
1tsk vaniljsocker
Topping:
3st gelatinblad
2,5dl creme fraiche
2msk strösocker
2msk lime, pressad saft
Gräddas på 150 grader
...Och sen ut o jogga eller nåt
Ingredienser
Botten:
200g ekologiska digestivekex
50g vit choklad
75g smör
Fyllning:
250g färska jordgubbar
300g philadelphiaost
2dl Creme fraiche
2msk maizena
1dl strösocker
1st lime, rivet skal
1tsk vaniljsocker
Topping:
3st gelatinblad
2,5dl creme fraiche
2msk strösocker
2msk lime, pressad saft
Gräddas på 150 grader
Gör så här: Mixa kex o choklad. Smält smöret o blanda ner. Kläm fast ett bakplåtspapper i en bakform med löstagbar botten. Tryck ut smulorna och grädda ca 10 min. Mixa jordgubbar, ost, creme fraiche, maizena, socker, limeskal och vaniljsocker. Häll fyllningen i formen. Grädda på nedersta falsen, ca 40 min. Låt svalna och ställ sedan in i kylen för att bli riktigt kall. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Blanda creme fraiche och socker i en kastrull. Värm på svag värme, lägg ner de urkramade gelatinbladen och smält under omrörning. Smaksätt med lime. Låt svalna i vattenbad och häll över fyllningen på den kalla kakan. Ställ tillbaka i kylen tills toppingen stelnar. Dekorera med jordubbar vid servering.
...Och sen ut o jogga eller nåt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar