måndag 17 augusti 2009

Citronpasta med sparris

Hittade det här receptet i en mattidning och det var överraskande gott. Vi lagade det ihop med vår kompis när vi hade en riktig tjejmiddag i juni. Vi valde att lägga till härliga tigerräkor som vi marinerade i chili, vitlök och kryddor.

Det enda man behöver till 4 portioner är:
Cappelinni (tunna spagetti), ca 350 g
3 tsk salt och 3 tsk socker
1 knippe färsk grön sparris
olivolja
2 ekologiska citroner, då man endast använder skalet, fint rivet.
persilja, finhackad
peppar
parmesan - färskriven!

Koka upp pastan. Under tiden skär man bort foten på sparrisen och sedan kokar man upp vatten i en kastrull eller traktörpanna med saltet och sockret. Tillsätt sedan sparrisen och koka i ca 3 -4 min. När pastan är klar häller man den i en skål, häller över olivolja, ca 4 msk och citronskalet och rör om. Lägg upp spagettin på tallrikar. Skär sparrisen på längden och dela upp dem på varje spagettitallrik. Toppa med persilja och parmesan och lägg gärna på nystekta/nygrillade tigerräkor som på bilden - mycket gott.

Den som väntar på något gott...

2 kommentarer:

  1. Och med balsamvinägern inom tryggt räckhåll;)

    SvaraRadera
  2. ALLTID!!!!! Jättesmarrig mat tjejer! Tack för mysig kväll! Puss

    SvaraRadera