söndag 23 augusti 2009

Blåbärstartletter


I år har det varit gott om blåbär och hela frysen är full. När Anna kom så bestämde vi att det får bli blåbärstartletter.
Vi började med att göra bottnarna eftersom de ska gräddas separat vi gjorde dem från ett recept i "En god sommar" som ni ser i inlägget nedan.
Ingredienser:
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk socker
1 krm bakpulver
Grädda dem på 200 grader tills de får lite färg och låt dem sedan svalna ordentligt, de får inte vara varma eftersom vaniljkrämen ska i och detta är en kall efterrätt.
Sedan fyllde vi dem med hemmagjord vaniljkräm ur Jan Hedhs bok "Desserter" som vi redan lagt ut recept på när vi gjorde suffléerna. När det är klart är det bara att lägga färska bär ovanpå, vi valde blåbär. Sila över florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar