Ingredienser till saften
3 kilo rabarber i tärningar
2 ekologiska citroner
1 vaniljstång
60g vinsyra
4 liter vatten
1 kilo socker per liter avrunnen saft (kan bli lite väl sött, testa först med 7dl)
Atamon till flaskorna
Gör så här
Skölj o tärna rabarber o tvätta och skär citronerna i skivor, dela vaniljstången i 2 cm stora bitar. Lägg allt detta i en stor gryta, strö över vinsyran. Koka upp 4 liter vatten i en separat gryta. Häll det kokande vattnet över rabarberna, citronerna, vaniljstången och vinsyran och låt stå i två dygn med lock på.
Efter två dygn silas allting. Rör ner 1 kilo socker per liter avrunnen saft, rör länge tills sockret löst sig. OBS! Saften är färdig efter silningen, den behöver inte kokas upp på nytt. Häll upp på Atamon-behandlade flaskor (står på Atamonförpackningen hur man gör detta).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar