söndag 17 maj 2009

Enkel Chokladmousse


Igår hade vi en vän över på middag och jag ville då "slänga ihop" en trevlig efterrätt. Det blev en superenkel chokladmousse. Man kan välja mörk eller ljus choklad.

Ingredienser, 3-4 personer:
100 gr valfri choklad
1,5 dl vispgrädde
1 ägg

Smält chokladen i ett vattenbad (kastrull med lite vatten och sätt en skål över med chokladen i, när vattnet kokar upp så smälter chokladen i skålen ovanpå. Under tiden vispar man grädden hårt och vispar i en separat skål ett ägg med gaffel. När chokladen smält häll över den i en skål, rör i ägget och sedan vänder man i den hårt vispade grädden. Ställ in i kylen i ca 2 timmar.

Ett tips är att man kan göra det här i olika lager om man vill festa till det lite, men då är det till 8 personer och mindre formar. Då gör man ovanstående med mörk, ljus och vit choklad. Man börjar med den vita chokladen Man gör ett lager i taget och kyler dem innan man lägger på nästa. Det blir väldigt snyggt och gott med de olika smakerna. Men denna gång fick det bli endast en chokladsort. Gott!

2 kommentarer:

  1. asså ägget förstörde allt!! Det ska väl inte bli jätte-löst?? Som typ o,boy

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jo ägget ska vara med, prova igen. Lycka till!

    SvaraRadera