Ingredienser;
1 schallottenlök
1 dl avorioris
3 msk olivolja
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
salt
2 potatisar
125 g broccoli
100 g feta
1 ägg
0,5 msk potatismjöl
svartpeppar
salt
1 msk finhackad färsk oregano
1 schallottenlök
1 dl avorioris
3 msk olivolja
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
salt
2 potatisar
125 g broccoli
100 g feta
1 ägg
0,5 msk potatismjöl
svartpeppar
salt
1 msk finhackad färsk oregano
Finhacka löken o fräs tillsammans med riset i oljan. Häll på vatten o fond o tillsätt salt. Låt det hela koka upp och sedan sjuda på svag värme i ca 20 min eller tills vätskan kokat in. Skala o skär potatisen i mindre bitar o koka dem under tiden i en annan kastrull. Hacka broccolin och förväll den i någon minut i lite kokande vatten. Skär fetan i bitar. Mosa de kokta potatisarna i en skål och blanda ner riset. Tillsätt broccolin, fetan och det råa ägget. Rör ner potatismjöl och krydda med salt, peppar och oregano. Forma smeten till biffar och stek dem i ca 5 min på varje sida i lite olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar