tisdag 16 mars 2010

Ananaspajen


Här kommer receptet på tidigare nämnda ananaspaj;

Ingredienser:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Gör så här: Smält smöret och låt det svalna en stund. Blanda ihop torrvarorna i en bunke eller i en matberedare. Häll i det ljumna smöret. Arbeta in smöret i mjölblandningen för hand eller en liten stund i maskinen. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Ställ in pajformen i frysen ca en ½ timme före gräddning. När det har gått 20-25 minuter kan du börja banda ihop fyllningen, det går fort. Sätt ugnen på 175 grader.
Fyllning:
1 stor burk krossad ananas
0,75- 1 dl socker
2 dl crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
Gör så här: Häll ananas krosset i en sil, för att få bort vätskan. Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker och till sist ananasen. Ta fram formen. Slå över fyllningen i pajskalet. Grädda pajen i 30 min. Servera med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar