
För ett tag sedan blev vi bjudna på en jobblunch hos ett gäng författare för att fira att vi gett ut deras bok. En av dem, Lena, stod för maten och bjöd oss på en underbar fisksoppa som är både enkel och fräsch.
Ingredienser:
300 g laxfilé, färsk
250 g bladspenat, går bra med fryst men låt tina
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
8 dl fiskbuljong
2 msk hummerfond
½ dl vetemjöl
4 dl mjölk
½ dl hackad dill
handskalade räkor
1 citron
300 g laxfilé, färsk
250 g bladspenat, går bra med fryst men låt tina
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
8 dl fiskbuljong
2 msk hummerfond
½ dl vetemjöl
4 dl mjölk
½ dl hackad dill
handskalade räkor
1 citron
Skär laxen i bitar, ca 3-4 cm i kuber. Grovhacka spenaten, fräs den i smöret, krydda och häll i buljong och fond, koka sedan upp. Bland under tiden mjölken med mjölet, vispa ner det i soppan. Koka soppan under omrörning. Lägg i laxen och sjud soppan i ca 5 min. När den är klar strör man över dill och serverar i skålar och lägger de handskalade räkorna på varje portion och cirtonklyftor att pressa över. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar