fredag 9 januari 2009

Bokklubben

Vi är 7 tjejer som sedan drygt ett år har en bokklubb, vi är med andra ord inte bara bra på att baka o laga mat, vi är kulturella också!

Igår kväll var vi hemma hos Jenny som hade lagat en helt fantastisk jortärtkockssoppa med räkor o tryffelolja, mums! (Hon har lovat att lägga in receptet här)
Till dessert hade hennes sambo (ingen mindre än OS-kocken Pelle ) fixat en underbar liten komposition av passionsfruktsorbet, citrusterrin och "nutty cracker orange" flarn (tror jag det hette.....rätta mig om jag har fel Jenny!). Se recept nedan.

Värdinnan Jenny fick välja periodens bok; "Gomorra" av Roberto Saviano.
Se även listan med våra tidigare lästa böcker till höger.


Smarrig soppa!


Pelles dessert


Jenny

Anna och Siri



Sara och Sofia
Citrusterrin:
4 st apelsiner
2 st vita grapefrukt
2 st blodapelsiner
¼ paket agar agar
Skala och filéa citrusfrukterna. Krama ur saften ur resterna och sila saften. Koka sedan kort upp saften med agar agar och lägg i filéerna. Lägg plastfolie i en liten form (så att det täcker hela insidan av formen) och lägg i filéerna med så lite saft som möjligt. Låt stå i kylskåp i några timmar.
Passionsfruktssorbet:
½ dl socker
1 dl vatten
4 st passionsfrukter
2 msk limoncello eller annan citronlikör

Koka upp socker och vatten. Lägg i fruktköttet och blanda ordentligt med visp. Sila av (men spara fruktköttet) och smaka av med Limoncello.Lägg tillbaks ¼ av kärnorna och häll smeten i en låg form och ställ i frysen. Rör om då och då i ca 4 h.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar