söndag 21 november 2010

Hemmagjorda dumplings

Jag älskar dumplings och har börjat göra dem hemma.

Det enda man behöver är:
Gyozapapper (köps i asiatiska affärer), låt tina
Räkor eller kyckling
Salladslök, skivad
Glasnudlar eller risnudlar, tunna
Koriander, hackad
Böngroddar
Ingefära (marinera kycklingen eller räkorna)

Sås: Blanda soja, risvinäger och chiliolja.

Man kokar upp nudlar och kyler ner. stek på kycklingen om du vill ha det, alternativt lägg upptinade räkor (skala själv) i försk inefära med lite färskhackad chili. Sedan tar man ett gyozablad och lägger i lite nudlar, räkor eller kyckling och lite av det andra. Blör kanterna och kläm ihop runt om. Det finns som en form att köpa på Ebay. När man sedan gjort alla så ångar man dem i ca 5 -7 minuter. Man kan även lägga ner dem i uppkokat vatten men jag brukar ånga. Sedan serveras dem med ris och sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar