söndag 21 november 2010

Engelska citronmuffins

Jobbade på Chokladfestivalen hos PO Choklad och konditori (där jobbar även Roy Fares som vann årets konditor, notera att Per Ohlsson vann 2003!) och fick där en fin liten bok som heter Kakboken av min kompis Jenny, som är tillsammans med ägaren. Hon kom på fika för ett par veckor sedan och då ville jag baka något ur boken. Jag valde dessa små söta kakor.

Ingredienser:
170 g smör
170 g florsocker
2 ägg
170 g vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:
110 g florsocker
1 stor kravodlad citron, saften och skalet

Kör smör och socker i en matberedare tills det blir vitt (jag körde elvisp, se till att smöret inte är för kallt). Tillsätt äggen ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det lite i taget. Fyll formarna och grädda i 175 grader i ca 15 minuter, det gäller att ha lite koll så att de inte blir för torra. Rör samman florsocker och citronsaft och skal till galsyren och häll över muffinsen, de ska vara lite varma. Egentligen är det en kaka i form och då ska den hällas över den varma kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar