Ingredienser:
170 g smör
170 g florsocker
2 ägg
170 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
110 g florsocker
1 stor kravodlad citron, saften och skalet
170 g florsocker
2 ägg
170 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
110 g florsocker
1 stor kravodlad citron, saften och skalet
Kör smör och socker i en matberedare tills det blir vitt (jag körde elvisp, se till att smöret inte är för kallt). Tillsätt äggen ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det lite i taget. Fyll formarna och grädda i 175 grader i ca 15 minuter, det gäller att ha lite koll så att de inte blir för torra. Rör samman florsocker och citronsaft och skal till galsyren och häll över muffinsen, de ska vara lite varma. Egentligen är det en kaka i form och då ska den hällas över den varma kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar