lördag 24 april 2010

Hallon- o choklad rulltårta


Yummy!
Gör så här;

Botten
3 ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 näve mandelspån
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg o socker vitt o pösigt. Tillsätt mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper. Strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp tårtbotten upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.
Hallonsmörkräm
125 gram smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Några droppar kallpressad hallonolja (Svenska eter- och essens fabriken)
Några droppar röd karamellfärg
Vispa alla ingredienser med elvisp och bred ut över tårtbotten. Rulla ihop rulltårtan och skär i skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar