lördag 9 januari 2010

Key Lime Pie

Amerikansk klassiker som påminner om cheesecake men inte är lika mäktig.

Till 6-8 bitar
50g smält smör
10 digestivekex
rivet skal av 3 lime
4 msk pressad limesaft
4 äggulor
1 burk kondenserad mjölk (400g)

Värm ugnen till 175 grader. Förbered en springform (22cm) genom att klämma fast ett bakplåtspapper mellan botten och formens kanter. Klipp bort överflödigt papper. Smörj kanterna med lite mjukt smör.
Smält smöret. Finfördela kexen i matberedare. Häll i smöret o blanda. Häll ut i formen och tryck ut så botten blir jämn. Grädda 10 min, ta ur formen ur ugnen och sänk värmen till 140 grader.
Tvätta o torka limefrukterna. Riv av det yttersta gröna skalet. Pressa saften och mät upp 4 msk. Ställ åt sidan. Lägg äggulorna i en bunke och vispa någon minut med elvisp. Häll sedan i den kondenserade mjölken och vispa igen. Blanda sist ner limeskal och saft. Häll försiktigt smeten i den förgräddade formen och grädda i ca 25 minuter. Låt limepajen kallna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar