onsdag 23 september 2009

Tomat- och fänkålssoppa


Ett recept från Linas Matkasse (som jag alldeles glömt bort att rapportera om men som vi är supernöjda med och som framförallt förenklat vår vardag!);

Skär bort nedersta delen samt stjälkarna på 2 st fänkålsstånd. Skär i bitar och lägg i långpanna. Klyfta ca 10 färska (SVENSKA) tomater och 2 gula läkar, lägg även detta i långpannan. Toppa med 2-3 pressade vitlöksklyftor, ca 4 msk olivolja, 2 tsk strösocker, salt och peppar. Rosta i ugnen 20-25 minuter på 225 grader.
Mixa allt i matberedare och häll i en kastrull. Tillsätt 7-9 dl vatten. Blanda i 1,5 grönsaksbuljongtärning och 4 msk tomatpuré. Låt soppan få ett uppkok. Färdig!

Tips från Linas är att servera soppan med krutonger och smulad fetaost, kokta majskolvar och laxwraps, men den är även supergod som den är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar