
Det här är ett recept som jag ofta gör, det kommer från min pappa Marco som är från Neapel. Man kan ha stora vita bönor, kikärtor eller annan sort på burk.
- Först bryter man ca 250 g spaghetti i fyra delar på längden, bryt nedåt annars kommer de att flyga iväg, ta lite i taget.
- Sedan häller man olivolja i en kastrull, ganska stor eftersom man kokar ihop allt i samma, sedan i med en klyfta skivad vitlök som man fräser på lite. Sedan brukar jag använda peperoncini (små heta torkade chili) helst två små hela som man tar ut efter att oljan fått smak, dem måste man ha i innan vitlöken fått för mycket färg.
- Ta sedan ur chilin, ta bort kastrullen från plattan i ca 30 sekunder sedan i med två hela tomater från en burk (använd bra tomater!) och lite lite juice och ställ tillbaka på plattan.
- Häll efter några sekunder i en burk med bönor och rör om på ganska hög värme, häll sedan på ½-1 liter vatten och ha i en ½-1 grönsaksbuljong, hackad bladpersilja, salt och den brutna spaghettin. Det är lite svårt att ange exakta mått hör då jag har gjort den i många år och har aldrig mätt. Sedan ska det här koka ihop på ganska hög värme, man måste röra hela tiden tills spaghettin är klar och vattnet nästan borta. Ta bort den innan spaghettin är helt klar då den fortsätter att koka eftersom det finns vätska kvar. Ett tips är att ställa ner den i ett kallt vattenbad och röra i ca 3 min.
Sedan klart! Jag brukar riva mycket färsk parmesan på. Så gott, billigt och snabblagat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar