Denna gång åt vi morotssoppa med rosmarin och avslutade med Rosendals fantastiska morotskaka. Tänkte att vi skulle bli lite snyggt "brun utan sol orange" inför vårens första soldagar ;)
Rozana, Mona och Siri
Sara, Jenny och Sofia
Formats morotssoppaIngredienser 4-6 portioner
1 gul lök
1-2 msk smör
1 kg morötter
1,5 dl torrt vitt vin
12 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar (Knorrs ekologiska är utan glutamat..)
1 msk rosmarin
1 dl creme fraiche
Hacka o fräs löken mjuk i smöret. Skala morötterna och skär dem i bitar. Lägg i kastrullen, tillsätt vin, vatten, buljong och rosmarin. Koka upp och låt koka på svag värme ca 15 min. Mixa soppan slät och ha i creme fraiche, låt koka ytterligare några minuter. Salta och peppra om det behövs. Gott att servera i soppan är rostade pumpafrön eller solroskärnor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar