söndag 5 april 2009

Bokklubben

Denna gång åt vi morotssoppa med rosmarin och avslutade med Rosendals fantastiska morotskaka. Tänkte att vi skulle bli lite snyggt "brun utan sol orange" inför vårens första soldagar ;)

Rozana, Mona och Siri

Sara, Jenny och Sofia

Formats morotssoppa
Ingredienser
4-6 portioner
1 gul lök
1-2 msk smör
1 kg morötter
1,5 dl torrt vitt vin
12 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar (Knorrs ekologiska är utan glutamat..)
1 msk rosmarin
1 dl creme fraiche

Hacka o fräs löken mjuk i smöret. Skala morötterna och skär dem i bitar. Lägg i kastrullen, tillsätt vin, vatten, buljong och rosmarin. Koka upp och låt koka på svag värme ca 15 min. Mixa soppan slät och ha i creme fraiche, låt koka ytterligare några minuter. Salta och peppra om det behövs. Gott att servera i soppan är rostade pumpafrön eller solroskärnor.

Ser fram emot att läsa denna bok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar