söndag 5 april 2009

Kidsens favoritmat

Bra tips på barnmat, som även vuxna gillar! Laxbiffar med ingefära.


Ingredienser 4 port.
600 g skinn o benfri laxfilé
ca 1 msk riven ingefära
2-3 krm salt
3 msk potatismjöl
1 ägg
rapsolja

Sojasås
1 lime
0,5 dl japansk soja
2 msk råsocker
1-2 msk sesamfrön (oups! saknas på bilden...)

Gör såsen först. Pressa limen och blanda med övriga ingredienser. Rör då och då tills sockret har löst sig.
Skär laxen i små tärningar. Blanda med ingefära, salt, potatismjöl o ägg. Klicka ut "färsen" och stek på medelstark värme i rapsoljan, ca 1 minut/sida. Servera med ris och gröna ärtor.

Tips! För en mer vuxen smak, blanda i lite hackad chili och/eller färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar